UFC 210 co-main event Gegard Mousasi vs. Chris Weidman

UFC 210 is het 2de UFC event dat in Buffalo gehouden wordt. Het 1ste UFC event in de stad dateert van 1995. De staat New York heeft sinds begin 2016 het verbod opgeheven op professionele Mixed Martial Arts events. Meerdere UFC events in New York zullen dus zeker gaan volgen.

Op 8 april 2017 streedt de huidige titelhouder Daniel Cormier tegen Anthony Johnson als het main event van de avond. Onze landgenoot Gegard Mousasi verzorgde het co-main event in Buffalo.

Voorspellingen Gegard Mousasi vs. Chris Weidman

Gegard Mousasi was het afgelopen jaar onverslaanbaar in de UFC. Op 8 april zal hij een grote uitdaging tegemoet gaan, want Mousasi zal namelijk de beruchte octagon delen met voormalig UFC kampioen Chris Weidman.

Gerard Mousasi wint via jurybeslissing

Mousasi is komende zaterdagnacht tijdens UFC 210 toch wel de favoriet. Hij wist zijn laatste 3 wedstrijden door middel van een (T)KO te beeindigen en heeft nu al 4 winsten achter elkaar geboekt. Aan zelfvertrouwen en wedstrijdritme zal Gegard Mousasi geen tekort komen. Daarentegen zal Chris Weidman een deukje hebben opgelopen in zijn zelfvertrouwen. De Amerikaan verloor namelijk zijn laatste 2 UFC gevechten. Tijdens UFC 194 verloor hij de UFC titel aan Luke Rockhold en dat was natuurlijk een zeer grote teleurstelling. Daarna vocht Chris Weidman tijdens UFC 205 in zijn thuisstad New York tegen Yoel Romero. Daar zorgde Romero voor een brute KO in de 3de ronde, want met een harde knie op het hoofd van Weidman zag hij al snel sterretjes. Qua ervaring heeft Chris Weidman misschien een klein streepje voor, maar 2 nederlagen op rij gaat je niet in de koude kleren zitten. Gegard Mousasi is met zijn 187 cm even groot als Chris Weidman. Naar verwachting wordt er niet opgegeven en wordt er dus de 3 volle rondes gevochten. Een knock-out als beslissing lijkt geen waarschijnlijke optie.

Quoteringen Gegard Mousasi vs. Chris Weidman

De noteringen lopen bij de meeste bookmakers gelijk op, maar Gegard Mousasi is toch wel met een kleine marge de favoriet. De pre-match notering bij unibet is 1.95 bij winst Chris Weidman en Gegard Mousasi krijgt de notering 1.80. Bij bwin word je inzet 1.90 keer uitgekeerd als Chris Weidman weet te winnen.

 

RESULTAAT Gegard Mousasi vs. Chris Weidman

Gerard Mousasi wint via TKO

In de 2de ronde rekent Gegard Mousasi op controversiële wijze af met voormalig kampioen Chris Weidman. Hiermee heeft Gegard Mousasi zijn 5de UFC overwinning op rij op zak. Weidman zijn tactiek was gemunt op het naar de grond brengen van Mousasi. Echter kon Gegard de pogingen goed verdedigen en was hij qua aantal rake stoten en jabs een stuk dominanter.

Het gevecht had een merkwaardig verloop in de 2de ronde, want na enkele knietjes naar het hoofd van Weidman oordeelde de scheidsrechter dat er sprake was van een ongeoorloofde actie. Er zijn binnen de UFC een aantal regels en bij een overtreding kan de wedstrijd stilgelegd worden. In 1ste instantie leek het erop dat Mousasi een knie had uitgedeeld toen Weidman zijn beide handen de grond raakte. Bij nadere bestudering van de live beelden bleken de acties van Gegard Mousasi echter legaal. Het gevecht kon hervat worden, maar de dokter gaf aan dat Weidman niet verder mocht deelnemen.

Nr. 4 Wereldranglijst

Door zijn overwinning is Gegard Mousasi gestegen naar de 4de plek op de middengewichtsklasse wereldranglijst. Hij heeft deze plek van Chris Weidman overgenomen en de voormalige kampioen is nu gezakt naar de 5de plek. De kampioen in de divisie is Michael Bisping en de top 3 bestaat uit Yoel Romero, Luke Rockhold, Jacare Souza. Gegard Mousasi’s ultieme droom is om na Bas Rutten en Germaine de Randamie als 3de Nederlandse UFC vechter wereldkampioen te worden.

 

UFC 210 Fight Card

Licht zwaargewicht, Daniel Cormier, vs., Anthony Johnson
Middengewicht, Gegard Mousasi, vs., Chris Weidman
Strogewicht Vrouwen, Cynthia Calvillo, vs., Pearl Gonzalez
Weltergewicht, Thiago Alves, vs., Patrick Côté
Lichtgewicht, Charles Oliveira, vs., Will Brooks

 

UFC 210 kijken

Natuurlijk is UFC 210 te volgen op tv via Fox Sports 2. Wegens het tijdverschil is het zetten van een wekker gewenst. Het is zeker een gevecht wat we als UFC fans niet mogen missen. Zodra een Nederlander de octagon instapt, mogen we hier trots op zijn. Vanaf 3:30 uur begint de UFC 210 preview-show en vanaf 4:00 s’nachts start het UFC 210 Buffalo hoofdprogramma. Gegard Mousasi zal dan wat later aan de beurt zijn, want dat gevecht tegen Chris Weidman is het co-main event van de avond. Het UFC 210 main event is Daniel Cormier vs. Anthony Johnson.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *