Anthony Joshua zowel king in the ring als op Instagram

Op 29 april 2017 versloeg Anthony Joshua via een TKO zijn tegenstander Wladimir Klitschko. Joshua is nu de beste bokser ter wereld in de zwaargewichtsklasse. Zowel het bomvolle Wembley stadion als Social Media ontplofte na deze prestatie van de 27jarige Brit.”A victory is worth millions” zowel in prijzengeld als mediahype.

1 miljoen Instagram volgers rijker

Na zijn sensationele overwinning mag Anthony Joshua bijna een miljoen volgers aan zijn Instagram account toevoegen. Joshua was natuurlijk al heel populair op Social Media met 2.4 miljoen volgers. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd stopte, bedankte Joshua zijn fans live vanuit de ring. Niet veel later stond de teller al op ruim 3 miljoen volgers en daar mag de wereldkampioen trots op zijn.

Highlights Joshua vs. Klitschklo

In de 6de ronde was het nog spannend, want Anthony Joshua ging naar de grond. Het lukte Klitschko om een zuivere rechtse vol op de kin van Joshua te plaatsen. Echter wist de kampioen te herstellen en het gevecht ging door. In de 11de ronde was het aan Joshua de beurt en een gemene uppercut en hoek was raak. Wembley ging helemaal los en Klitschko wankelde, viel neer, stond op en daarna maakte Joshua het af. Klitschko zat vast in de hoek en kon de klappen niet meer ontwijken en Anthony Joshua won via een TKO.

Record Anthony Joshua

Joshua bezit nu de nummer 1 positie op de wereldranglijst van de Transnational Boxing Rankings Board en BoxRec. Anthony Joshua is zo succesvol in de ring dat zijn knockout-to-win ratio 100% is. Ook is Anthony Joshua de 2de Britse bokser die gelijktijdig een wereldtitel als Olympisch goud heeft gewonnen. In 2013 debuteerde Joshua als prof en is tot nu toe ongeslagen met een 19-0 record.

Rematch Wladimir Klitschko

Niemand minder dan Wladimir Klitschko is de persoon die gaat bepalen wie Anthony Joshua zijn volgende tegenstander gaat worden. Een rematch is namelijk opgenomen in het contract van beide boksers. Na afloop liet Klitschko aan Sky Sports weten dat hij zeker interesse heeft in een rematch tegen Joshua; ‘Of course, we have it in the contract, right now I’m interested.‘

In het geval dat de 41jarige Klitschko toch afhaakt, is het mogelijk dat Anthony Joshua zijn volgende gevecht zal zijn tegen Deontay Wilde of Joseph Parker.

Dana White lovend over Joshua’s prestatie

Zijn prachtige prestatie is ook niet voorbij gegaan aan de UFC president. Op Instagram feliciteerde Dana White de Brit namelijk met zijn overwinning. De vraag is, is Anthony Joshua de nieuwe Conor McGregor van het boksen? Volgens Dana White heeft de kampioen zeker nieuw leven in de zwaargewichtsklasse geblazen. Aan zijn leeftijd en records ligt het zeker niet. Anthony Joshua is als 27jarige ongeslagen bokser een fenomenaal athleet.

Joshua vs. Klitschklo live op RTL 7

Dat boksen als sport zeer populair is, heeft dit titelgevecht bewezen. Miljoenen kijkers wereldwijd hebben Joshua vs. Klitschklo live gezien. Ook in Nederland was het gevecht te volgen. RTL 7 Fight Night zond het namelijk live uit. Als vechtsportfans zaten we op het puntje van onze stoel en dat smaakt naar meer. Nu is het wachten op het boksgevecht tussen McGregor en Mayweather.

Wedden op boksen

Omdat boksen zo populair is, worden ook noteringen aangeboden door bookmakers. Voor meer informatie over alle betrouwbare bookmakers klik dan hier. Na de spanning van Joshua vs. Klitschklo is de volgende wedoptie Joseph Parker vs. Razvan Cojanu. Dit gevecht zal op 6 Mei in New Zeeland plaatsvinden en Joseph Parker (22-0, 18 KO’s) moet zijn titel gaan verdedigen. Razvan Cojanu is zwaar de underdog (16-2, 9 KO’s) en de quoteringen zijn zeer hoog bij de bookmakers. Bwin betaald 17keer je inzet uit bij een overwinning van Cojanu, terwijl de notering voor Parker slechts 1.01 is.

Tags: Anthony Joshua, , Wladimir Klitschko
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *