UFC 214 voorbeschouwing

De UFC 214 maincard wordt op 29 juli om 4:00 uur s’nachts LIVE uitgezonden op FOX Sports 6. Deze historische fightcard mag je zeker niet missen en vindt plaats in het Honda Center te Anaheim, Californië. Er staan tijdens dit UFC event 3 titels op het spel. Daniel Cormier (#AndStill) stapt met Jon Jones de octagon in en Tyron Woodley gaat ook zijn titel verdedigen. En Cyborg zal vechten voor de 145lbs titel (#AndNew) die Germaine de Randamie heeft moeten inleveren. 

Informatie UFC 214

Het PayPerView event stond in 1ste instantie gepland op 21 januari 2017. Echter is het event verplaatst naar 29 juli zodat een betere fight card mogelijk was. Het event wordt gehouden in Amerika waardoor er sprake is van een flink tijdverschil. Het main event van de avond is Cormier vs Jones. Dit is de 2de keer dat beide UFC vechters oog in oog komen te staan. Inmiddels zijn het aardsrivalen van elkaar geworden.

Daniel Cormier vs. Jon Jones 2

Daniel Cormier is 1.80 mtr lang en 38 jaar oud en zijn MMA record is 19-1. In 2009 startte Cormier zijn MMA carriere bij de vechtorganisatie Strikeforce. In 2013 maakte de Amerikaan de overstap naar de UFC. Voor deze wijziging was hij nog ongeslagen en deze trend zette Cormier door tot en met 2015. Tijdens UFC 182 versloeg Jon Jones Cormier via een unanieme jurybeslissing. Dit was Cormier’s 1ste nederlaag en tot nu toe zijn enigste. Zijn laatste 4 UFC wedstrijden wist Cormier te winnen en ‘DC’ heeft al 2 keer succesvol zijn Light Heavyweight titel verdedigd.
Cormier vocht nog zeer recentelijk tijdens UFC 210 en versloeg Anthony Johnson in de 2de ronde via een submissie. Hieronder een overzicht van zijn laatste 5 UFC gevechten.

MMA record Resultaat Methode Event Datum
19-1 Verslaat Anthony Johnson Submissie UFC 210 April 2017
18-1 Verslaat Anderson Silva Jurybeslissing UFC 200 Juli 2016
17-1 Verslaat Alexander Gustafsson Jurybeslissing UFC 192 Oktober 2015
16-1 Verslaat Anthony Johnson Submissie UFC 187 Mei 2015
15-1 Verliest van Jon Jones Jurybeslissing UFC 182 Januari 2015

Jon Jones daarentegen heeft al even niet meer in de octagon gestaan. Zijn laatste UFC gevecht vond bijna 1,5 jaar geleden plaats tijdens UFC 197. Jones is 30 jaar oud en groter dan Cormier met een lengte van 1.93 mtr.
De Amerikaan heeft een turbulente UFC carriere achter de rug. In 2011 won Jon Jones de Light Heavyweight titel, waarna hij deze 8 keer heeft verdedigd. In 2015 werd zijn titel echter afgepakt omdat Jones betrokken was bij een hit-and-run ongeluk. Waarna Cormier dus een kans kreeg en de nieuwe kampioen werd. Op 7 November 2016 werd bekendgemaakt dat Jones een schorsing van 1 jaar had gekregen van de USADA. Daarna moest de UFC ook zijn interim titel afpakken en was dit dus de 2de keer. Ook Jon Jones verloor tot nu toe maar 1 keer en zijn nederlaag was tegen Matt Hamill op 5 december 2009.

MMA record Resultaat Methode Event Datum
22-1 Verslaat Ovince Saint Preux Jurybeslissing UFC 197 April 2016
21-1 Verslaat Daniel Cormier Jurybeslissing UFC 182 Januari 2015
20-1 Verslaat Glover Teixeira Jurybeslissing UFC 172 April 2014
19-1 Verslaat Alexander Gustafsson Jurybeslissing UFC 165 September 2013
18-1 Verslaat Chael Sonnen TKO UFC 159 April 2013

UFC 214 voorspellingen

Cormier vs Jones 2 is het main event van de avond en een zeer interessante wedstrijd. Cormier is nu de kampioen, maar Jon Jones is één van de beste MMA vechters ter wereld. Helaas lijkt het erop dat hij zijn eigen grootste vijand is. Jones moet zijn eigen demonen verslaan en weinig tegenstanders hebben echt een strijd kunnen leveren. Cormier heeft zijn recente wedstrijdritme mee en heeft ook grootheden verslagen. Echter heeft Jones hem al wel eens verslagen.
Jones staat bij de bookmakers als favoriet, want voor een overwinning van Jon ‘Bones’ Jones ontvang je 1.36 keer je inleg terug. Voor Cormier als winnaar zijn de noteringen 3.00. Puur gebaseerd op deze noteringen, wint Jones. Echter is de huidige kampioen zeer fit en won vrij eenvoudig van Anthony Johnson tijdens UFC 210. Qua value is deze wedoptie de gok waard. De huidige kampioen mogen we namelijk niet onderschatten.
Qua aantal rondes zal het gevecht vermoedelijk niet snel gedaan zijn. Beide heren hebben al vele malen de volle aantal rondes uitgevochten. Zowel Jones als Cormier hebben fysiek zware tegenstanders gehad. Vaak werd de beslissing uiteindelijk door de jury gemaakt. Ook beschikken beide over vele vechtskills waaronder wrestling en BJJ, dus een submissie zal niet eenvoudig zijn. Onder 4.5 rondes biedt een quotering van 2.33 aan op 24 juli. Over 3.5 rondes staat op 1.45 en is een veilige wedoptie, maar wel met minder winst.

Wijzigingen UFC 214

Het UFC 214 event heeft een aantal wijzigen gehad. De match-up tussen Sage Northcutt en de Libanese Canadees John Makdessi is gecanceld. Het gevecht in de Lightweight divisie stond gepland, maar beide tegenstanders zijn geblesseerd geraakt. De UFC heeft wel aangegeven geen gevecht meer toe te voegen aan de fight card. UFC 214 bevat nu in plaats van 13, nog maar 12 gevechten.

Daarnaast heeft de UFC, naar aanloop van 29 juli, bekend gemaakt dat Megan Anderson wegens persoonlijke problemen niet kan aantreden tegen Cris Cyborg. Als vervangster staat nu Tonya Evinger op de planning. Zij zal dus tegen Cyborg strijden om de vacante Women’s Featherweight titel.
Recentelijk werd bekend dat Calvin Kattar een contract heeft getekend bij de UFC. Hij zal gaan vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili zat helaas al een aantal weken zonder tegenstander nadat Doo Ho Choi wegens een blessure moest afhaken. Kattar en Fili vechten in de 145 lbs divisie.

UFC 214 Fight Card

Gewichtsklasse Gevecht
Light Heavyweight Daniel Cormier vs. Jon Jones
Welterweight Tyron Woodley vs. Demian Maia
Featherweight Cris Cyborg vs. Tonya Evinger
Welterweight Robbie Lawer vs. Donald Cerrone
Light Heavyweight Jimi Manuwa vs. Volkan Oezdemir

UFC 2114 live op tv kijken

Ook in Nederland wordt de UFC als sport steeds populairder. Vooral nu McGregor extra veel aandacht naar de sport toetrekt door tegen Mayweather te vechten. Dit is natuurlijk een boksmatch, maar zijn MMA achtergrond wordt veelvuldig besproken. UFC kijkcijfers blijven stijgen en Fox Sports zendt de meeste UFC events live uit.
Zap dus van zaterdag op zondag om 4:00 uur s’nachts naar FOX Sports 6. Voor aanvang van UFC 214 kun je alvast genieten van de UFC previews en prelims.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *