UFC 229: Voorspellingen, Fight Card Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Vannacht staat het gevecht van de eeuw op de planning! Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov. Eindelijk keert ‘The Notorious’ terug na 2 jaar afwezigheid. Kan de Ier zijn titel weer heroveren? Kijk live op FOX Sports! De main card start om 4 uur s’nachts. Lees verder voor de voorspellingen en de fight card.

Stats Conor McGregor

De 30-jarige McGregor stapte voor de laatste keer in de Octagon in november 2016. Toen stopte Conor regerend kampioen Eddie Alvarez in twee rondes om zo de lichtgewichtstitel ( 155 lbs ) te claimen. ‘The Notorious’ wist toen een nieuw record op naam te zetten, want voor het eerst in de geschiedenis van de UFC wist een vechter tegelijkertijd een titel te behalen in twee verschillende gewichtsklassen.

McGregor heeft niet vaak verloren en zijn laatste nederlaag in zijn UFC-carrière was in maart 2016. Nate Diaz wist via een submissie McGregor te verslaan. In totaal won de voormalig kampioen 21 partijen en verloor er drie. Zijn laatste optreden was tegen Floyd Mayweather. Dit gevecht was een bokswedstrijd en geen UFC-gevecht en in de tiende ronde wist de ongeslagen Mayweather de Ier te laten wankelen op zijn benen. Deze strijd tegen Floyd Mayweather is de meest lucratieve bokswedstrijd ooit, waarna Conor terecht een pauze inlaste.

Stats Khabib Nurmagomedov

Nurmagomedov is veel actiever geweest in de Octagon dan McGregor. Zijn laatste UFC-gevecht was in april 2018, waar ‘The Eagle’ Al Laquinta domineerde. Vijf rondes lang was Khabib oppermachtig en won verdiend de UFC titel ( 155 lbs ). Daarvoor vocht de Rus nog in december 2017 waarna Edson Barboza een nederlaag op naam kon bijschrijven. Het was nog even spannend of Nurmagomedov wel zonder problemen zijn weight-cut zou halen. In het verleden had Khabib namelijk te kampen met zijn gezondheid door deze zware voorbereidingen. Fysieke aspecten hebben veel invloed op de conditie tijdens het gevecht. Als we Khabib moeten geloven is het deze keer goed verlopen en de weegschaal gaf ook netjes 155 lbs aan. Het MMA-record van Nurmagomedov is 26-0 dus de vraag is, kan McGregor zijn legacy aantasten? Lees verder voor de voorspellingen.

Voorspellingen Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov

De bookies geven Khabib als winnaar aan en McGregor is de underdog. Op papier is Khabib natuurlijk als ongeslagen kampioen de beste. Echter vergeet niet dat Aldo ook jarenlang ongeslagen was en McGregor hem in een recordtempo naar de grond sloeg. Het is van zeer groot belang dat de huidige kampioen zijn rust bewaart en zijn gameplan uitvoert.

In het verleden heeft McGregor’s uithoudingsvermogen hem weleens in de steek gelaten. Vooral in het gevecht tegen Diaz en Mayweather. UFC 229 is een titelgevecht, dus de wedstrijd kan 25 minuten duren. Beide vechters hebben slechts één keer vijf rondes gevochten in de UFC. Naar verwachting gaat het gevecht nu ook eerder beslist worden. Ons vermoeden is McGregor wint in ronde 1 of Khabib in ronde 3 of 4. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er een jury bij te pas gaat komen.

Wanneer is UFC 229?

Khabib vs. McGregor vindt plaats op 6 oktober 2018 in Las Vegas, wat betekent dat
het een late nacht (of hele vroege ochtend) wordt voor alle Nederlandse vechtfans. Na bijna twee jaar wachten, hebben we dat er zeker voor over. Dit gevecht is waarschijnlijk voor McGregor zijn zwaarste tot nu toe. Khabib Nurmagomedov heeft een onberispelijk professioneel record van 26-0 en bezit momenteel de langste ongeslagen
reeks in de geschiedenis van MMA. Als hij de Rus weet te verslaan kan hij zich waarschijnlijk tot G.O.A.T kronen.

Waar is UFC 229?

Zoals de meeste grote evenementen van de UFC, vindt UFC 229 plaats in de T-Mobile Arena.
Het is dezelfde locatie die Mayweather vs McGregor heeft opgevoerd en in 2017 vocht Khabib hier nog tegen Edson Barboza. Geen betere locatie om dit spektakel te organiseren. De arena zal naar verwachting bomvol met Ierse fans zitten. Het publiek zal vooral achter McGregor staan en dit kan vermoedelijk in het nadeel van de huidige kampioen werken. Nurmagomedov is bij het grote publiek namelijk minder geliefd dan zijn tegenstander McGregor.

UFC 229 fight card!

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Michelle Waterson vs. Felice Herrig

UFC 229 kijken!

Gelukkig wordt UFC 229 gewoon live uitgezonden op tv. Beschik je over FOX Sports dan heb je niks te vrezen. Tune in vanaf 4 uur s’nachts, want dan start het main event.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *