UFC232; LIVE KIJKEN, VOORSPELLINGEN (PART 2)

Het is bijna tijd voor UFC232! Op 30 december, vanaf 4 uur s’nachts start de Main Card op FOX Sports 4. Zet je wekker en kijk de rematch live op tv! Lees verder voor meer achtergrond informatie en voorspellingen.

Voorspellingen Jones vs. Gustafsson

Bij de bookmakers is Jones de favoriet en Gustafsson is duidelijk de underdog. Deze match-up is lastig te voorspellen omdat beide atleten al enige tijd niet meer actief zijn geweest. Plus is er veel commotie geweest rondom de positieve drugtesten van Jones. Beide factoren kunnen invloed gaan hebben op beide vechters.

Resultaten Gustaffson

‘The Mauler’ heeft al sind mei 2017 geen stap meer gezet in de Octagon. Dit was niet altijd zijn schuld, want Luke Rockhold had bijvboorbeeld ook een match afgezegd wegens een blessure. Recentelijk heeft Gustafsson nog wel te kampen gehad met hamstring problemen, maar daar lijkt hij weer volledig van genezen te zijn. Hieronder zijn resultaten van de afgelopen jaren.

Resultaat Wijze Event Datum Ronde Verslaat Glover Teixeira KO (punches) Fight Night 28 Mei 2017 5Verslaat Jan Błachowicz Decision (unanimous) Fight Night 3 September 2016 3Verliest van Daniel Cormier Decision (split) UFC 192 3 Oktober 2015 5 Verliest van Anthony Johnson TKO (punches) UFC on Fox 24 Januari 2015 1Verslaat Jimi Manuwa KO (knee and punches) Fight Night 8 Maart 2014 2        Verliest van Jon Jones Decision (unanimous) UFC 165 21 September 2013 5

Resultaten Jones

Jon ‘Bones’ Jones is veel in opspraak geweest de laatste jaren. Helaas niet alleen wegens zijn ptrachtige resultaten. Na zijn overwinning op Cormier, moest hij de titel weer inleveren wegens een positieve drugtest. Hierdoor is Jones ook nog niet eerder teruggekeerd, want hij kreeg een schorsing. Hieronder een overzicht van zijn recentelijke overwinningen.

Resultaat Wijze Event Datum Ronde No Contest (Daniel Cormier) KO UFC 214 29 Juli 2017 3 Verslaat Ovince Saint Preux Decision (unanimous) UFC 197 23 April 2016 5    Verslaat Daniel Cormier Decision (unanimous) UFC 182 3 Januari 2015 5Verslaat Glover Teixeira Decision (unanimous) UFC 172 26 April 2014 5Verslaat Alexander Gustafsson Decision (unanimous) UFC 165 21 September 2013 5

(T)KO vs. Jurybeslissing

Het meest waarschijnlijke resultaat tussen Jon Jones vs. Alexander Gustafsson is een (T)KO of jurybeslissing. Jones heeft al 41% van zijn gevechten gewonnen via een (T)KO en Gustafsson zelfs 61%. Bij Jon ‘Bones” Jones heeft er 32% van de tijd ook een jury bij te pas moeten komen. Bij ‘The Mauler’ was een jurybeslissing 22% de doorslaggevende factor.

Gebaseerd op deze feiten en het resultaat van het eerste gevecht ( jurybeslissing ), is een submissie als resultaat vrijwel uit te sluiten.
Jones heeft in vele interviews en op Social Media aangegeven dat hij in de periode rondom UFC165 niet topfit was. Hij was vooral aan het feesten en zijn focus lag niet bij MMA. Naar verwachting is hij dus aanstaande zaterdag topfit. Beide vechters zijn gewend om 5 rondes te vechten, dus aan de conditie zal het niet liggen.

Als je wedt bij de TOTO, adviseren wij om voor de wedopties (T)KO of jurybeslissing te gaan. De noteringen voor beide vechters liggen hoog. Jones wint via (T)KO is bijvoorbeeld 3.25 en Gustafsson wint via jurybeslissing is 4.00. De kans bestaat dat als de jury gaat scoren, dat ze met Jones zijn verleden rekening houden. Hierdoor kan het eindresultaat in het voordeel van Gustafsson werken. Als je op Jones inzet, kies dan niet als resultaat ‘jurybeslissing’.

Geen submissie tijdens Jones vs. Gustafsson 2

Wat ook goed is om te weten, is welke uitkomst waarschijnlijk al af zal vallen? Het aantal wedopties dat correct kan zijn, wordt dan gelijk minder. Een submissie lijkt verre van mogelijk, vooral kijkend naar de statistieken van de eerste match-up.

UFC 165 Jones vs. Gustafsson
Takedowns Attempted: 11 vs. 8
Takedowns Landed: 1 vs. 1
Takedown Accuracy: 9.1% vs. 12.5%
Total Submissions: 0 vs. 0

De Zweed bezit een paarse BJJ band en de Amerikaan een Blauwe BJJ band. Grappling is voor beide niet de beste kwaliteit. Gustafsson won 11 van zijn (T)KO’s via punches en slechts een enkele keer via submission. Jones zijn signature move is in zijn elleboogstoot. Via deze manier heeft hij al een aantal keer gevechten gewonnen. Gustafsson moet dus op zijn hoede zijn. Jones heeft een groter bereik (215 cm), dus kan makkelijker een elleboogstoot inzetten. Jones zijn ‘takedown defense’ is wel scherper dan dat van Gustafsson, maar naar verwachting gaat het gevecht veelal staand plaatsvinden.

Wedden op aantal rondes

Wed je liever niet op een specifiek resultaat dan is de wedoptie ‘aantal rondes’ goed. Gebaseerd op het resultaat van de eerste match-up verwachten we dat beide weer door het vuur gaan. Niemand zal opgeven, enkel als de scheids de wedstrijd stopt. Bloed zal vloeien en een jurybeslissing is zeker weer een optie. Bij TOTO ontvang je 1.75 keer je inzet terug als er meer dan 4.5 rondes gevochten wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *