UFC232; uitzendtijden, voorspellingen (PART 1)

UFC232 is het laatste event van het jaar en de fight card is geweldig! Zelfs 2 titelgevechten staan op het programma. Zowel de ‘lightheavyweight’ titel bij de mannen als de ‘featherweight’ titel bij de vrouwen. De parel van de avond is de afsluiter Jones vs. Gustafsson 2. Los Angeles we are ready to rumble!

Voorspelling Jones vs. Gustafsson 2

Meer dan 5 jaar lang wachten we als UFC fan al op deze rematch. Onze zintuigen gaan veelvuldig geprikkeld worden op 30 december!

Deze rematch heeft namelijk al aardig wat stof doen opwaaien. Jones heeft ‘verrassend’ genoeg weer een drugstest gefaald. Hierdoor hebben ze nu ook van locatie moeten switchen. Het gevecht zou oorspronkelijk in Las Vegas plaatsvinden, maar is nu naar Californië verhuisd.

Beide atleten hebben al een keer tegen elkaar gevochten, dus dat maakt UFC 232 een rematch. Tijdens UFC 165 was Jones de beste en dat gevecht staat in de boeken als beste ‘lightheavyweight’ titelgevecht ooit. Gustafsson wist toen een aantal rondes op punten te winnen, maar kwam net tekort. De verwachtingen zijn dus hoog en Gustafsson wil wraak nemen tijdens UFC232.

Gustafsson underdog

‘The Mauler’ is bij de bookies de underdog en de notering ligt bij de meeste wedkantoren, voor een overwinning van de zweed boven de 3.00. Bij de TOTO krijg je 3.05 keer je inzet uitgekeerd en bij bijvoorbeeld Unibet 3.10 keer. Deze match-up is lastig te voorspellen wegens een aantal factoren, echter is een duidelijke underdog positie voor Gustafsson niet volledig terecht. Lees verder voor tips en statistieken. Hierdoor kun je bewuster een keuze maken.

Significant strikes Jones vs. Gustafsson 1

UFC 165 was een uitblinker van een match. Toen was Gustafsson vooral succesvol met zijn strikes tegen het hoofd van Jones. De teller stond op 63 vs. 53 ‘significant strikes’. Het aantal ‘significant strikes’ tegen het lichaam ging vrijwel gelijk op met 33 vs. 28 en Jones viel vooral de benen van Gustafsson aan met 53 vs. 14 ‘significant strikes’. Jones was echter in de clinch wel veel actiever. Naar verwachting gaat de strijd tijdens UFC232 ook vooral staand plaatsvinden.

Gustafsson sinds 2017 inactief

De Zweed is al enige tijd niet meer actief in de Octagon. De vraag is in hoeverre dit van invloed zal zijn op zijn ritme? Zal hij vroeg tekenen van vermoeidheid of zenuwen laten zien? Zijn laatste gevecht was in mei 2017 en dat gevecht won ‘The Mauler’ van Glover Teixeira via een KO. Ook Jon Jones heeft tegen hem gevochten en won via een jurybeslissing.
‘The Mauler’ is in zijn carrière nooit zeer actief geweest. In 2016 vocht hij maar 1 keer en het jaar daarvoor 2 keer. Als deze inactieve periode weinig effect heeft op Gustafsson zijn terugkeer, dan gaat hij naar verwachting de match winnen. Als hij gelijk scherp begint en ook sneller beweegt, wat hij aangaf tijdens een interview, dan kan Jones tegen de lamp lopen.

Jones geschorst na overwinning op Cormier

Ook Jones heeft als nadeel dat hij enige tijd inactief is geweest. Na zijn schorsing sinds aug 2017, heeft hij de Octagon niet meer mogen betreden. Echter heeft hij wel bewezen dat hij na een pauze uiterst scherp kan zijn. Na een periode van bijna 1,5 jaar, wist hij tijdens ufc214 zeer overtuigend Cormier te verslaan. Jones zegt zich alleen nog maar te hebben gericht op MMA sindsdien, maar heeft de negatieve publiciteit toch zijn ego en focus aangetast?

I don’t want to sit here and make promises and say that I’m going to be a saint, because I’m a wild motherf*cker at the end of the day.


Jones wint volgens Cormier

Cormier heeft natuurlijk ook een mening betreft deze match-up en wie kan hier beter over oordelen dan de man die met beide vechters oog in oog heeft gestaan. In 2015 versloeg hij Gustafsson via een split-decision, om zijn 205-lbs titel te behouden. Hij verloor voor de eerste keer van Jon Jones via een jurybeslissing in januari 2015. Tijdens hun herkansing, die plaatsvond in juli 2017, versloeg Jones wederom Cormier. Echter werd dat resultaat nietig verklaard toen Jones een drugstest faalde. Hierdoor kreeg Cormier zijn titel weer terug.  Zodra Jones vs. Gustafsson 2 start, moet Cormier die titel weer afstaan en zal er dus een nieuwe eigenaar komen.


 Ik denk dat Jones het gevecht wint.

UFC 232 Live Kijken!

Voor de laatste keer is de UFC te bekijken via FOX Sports. Vanaf het nieuwe jaar heeft Veronica de tv rechten opgekocht. Zoals gewoonlijk moeten we onze wekker zetten, want vanaf 4 uur s’nachts start de UFC232 Main Card.

FOX SPORTS 4
00:15 uur: Early Prelims
02:00 uur: Prelims
04:00 uur: Main Card

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *